ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Бойлера капе отдолу

 Бойлера може да капе от долу по много причини. Обикновено когато бойлера капе отдолу е необходимо да се извърши преглед и диагностика на причината за теча. Самото устройство на бойлера е такова, че в долната част (при вертикалните бойлери) е разположена цялата електрическа част на бойлера. Там е нагревателя, сондата за терморегулатора и термозащитата.

 В долната част е разположен фланеца, включително всички уплътнения и гарнитури. При амортизиране и износване на тези елементи се получава пробив и бойлера протича отдолу. Това обаче не означава задължително пробит водосъдържател.

Бойлера капе отдолу. Пробит водосъдържател на бойлер

бойлера капе отдолу

 Както казахме по-горе не е задължително при теч на бойлера отдолу да е пробит водосъдържателя на бойлера. Винаги се отваря капака , като преди това се спира електрическото захранване и се извършва диагностика на теча. Целта на диагностика е да се открие мястото от където капе или тече.

 Ако бойлера капе отдолу е желателно да изключите електрическото захранване веднага и да не използвате бойлера в това състояние. Теча е опасен и може да предизвика късо съединение или токов удар. При установяване на пробит водосъдържател се предприема смяна на бойлера. Ремонт на пробит водосъдържател е възможен само при неръждаеми бойлери, които подлежат на заварка.

Бойлера капе от клапана

 Този проблем говори за прекалено високо налягане на водата във водосъдържателя или за високо налягане от централният водопровод.

Бойлер тече отгоре

 При теч на бойлера в горната си част, то водосъдържателя е спукан със сигурност. Обикновено бойлера се подменя с нов, освен при неръждавейка. Неръждаемата стомана позволява заварка.

 Протекъл бойлер винаги се изключва от електрическото захранване, като прекъсването трябва да се извърши от електрическото табло или от електрическият ключ на стената. Целта е фазата да не достигне до мокрите тоководещи части на управлението на бойлера. Ние сме професионален сервиз за ремонт и монтаж на бойлери. Извършваме ремонт на бойлери по домовете, както и доставка и монтаж на бойлери за София. Работим с всички марки бойлери предлагани на българският пазар.