ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Бойлера свети но не загрява

 Когато бойлера свети но не загрява, обикновено се мисли за повреден нагревател. Естествено не винаги и не при всички електрически схеми на бойлера. Схемата на електрическият бойлер е елементарна, като имаме няколко основни електрически компонента. Електрическата част на бойлера се състои от термозащита, терморегулатор, електрически ключ за бойлера и нагревател.

Бойлера свети но не загрява, проблем с нагревателя

бойлера свети но не загрява

 Щом сигналната лампа и електрическият ключ на бойлера светят, но топла вода няма то има проблем с нагревателя на бойлера и това е почти сигурно. В малки случай може да има прегоряла кабелна обувка или електрически кабел, но това е много рядко. При наличие на сигнал в ключа и лампата на бойлера означава, че цялата електрическа инсталация работи.

 Сигналната лампа, която дава индикация за включен бойлер се свързва към клемите на нагревателя или по-точно към кабелните, които захранват нагревателя. Сигнала от тази лампа означава напрежение на клемите на нагревателя, а липсата на топла вода означава изгорял нагревател. Естествено да сте сигурни в трябва да се направи диагностика. При наличие на описаният проблем ( бойлера свети но не загрява) ви съветваме да изключите и да не ползвате бойлера до неговото отремонтиране.

 Диагностиката на бойлера е проверка на всеки електрически компонент в изходна и входяща точка на захранващите и подаващите кабели. Проверката се извършва с уред за измерване на съпротивление и напрежение, а не с тестер за напрежение, които се нарича доста неправилно „фазомер„. Тестера за напрежение дава индикация единствено при фаза и нищо друго. Измерването на фазата не показва наличие на напрежение!

Може да имате фаза но да липсва нулата или да имате хлабава нула.

 Ние сме професионален сервиз за ремонт и монтаж на бойлери по домовете за град София. Извършваме диагностика и ремонт на обемни и проточни електрически бойлери и бойлери на газ.

 За клиентите ни от град София извършваме продажба и безплатна доставка на бойлери до дома им при заявен монтаж. Безплатна доставка на нов бойлер, демонтаж на стар бойлер и монтаж на нов бойлер. Може да ни търсите още при следните проблеми с вашият бойлер: копчето на бойлера не свети, лампичката на бойлера не свети, бойлера не загрява водата, бойлера не загрява достатъчно, бойлерът не загрява топла вода, бойлер Теси не загрява, теч от бойлер и други повреди.