ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Бойлера свети но не загрява

Бойлера свети но не загрява при повреден нагревател. Схемата на електрическият бойлер е елементарна, като имаме няколко основни електрически компонента. Електрическата част на бойлера се състои от термозащита, терморегулатор, електрически ключ за бойлера и нагревател.

Бойлера свети но не загрява, проблем с нагревателя

бойлера свети но не загряваЩом сигналната лампа и електрическият ключ на бойлера светят, но топла вода няма то има проблем с нагревателя на бойлера и това е почти сигурно. В малки случай може да има прегоряла кабелна обувка или електрически кабел, но това е много рядко. При наличие на сигнал в ключа и лампата на бойлера означава, че цялата електрическа инсталация работи. Сигналната лампа, която дава индикация за включен бойлер се свързва към клемите на нагревателя или по-точно към кабелните, които захранват нагревателя. Сигнала от тази лампа означава напрежение на клемите на нагревателя, а липсата на топла вода означава изгорял нагревател. Естествено да сте сигурни в трябва да се направи диагностика. При наличие на описаният проблем ( бойлера свети но не загрява) ви съветваме да изключите и да не ползвате бойлера до неговото отремонтиране.

Диагностиката на бойлера е проверка на всеки електрически компонент в изходна и входяща точка на захранващите и подаващите кабели. Проверката се извършва с уред за измерване на съпротивление и напрежение, а не с тестер за напрежение, които се нарича доста неправилно „фазомер„. Тестера за напрежение дава индикация единствено при фаза и нищо друго. Измерването на фазата не показва наличие на напрежение!

Може да имате фаза но да липсва нулата или да имате хлабава нула.

Ние сме професионален сервиз за ремонт и монтаж на бойлери по домовете за град София. Извършваме диагностика и ремонт на обемни и проточни електрически бойлери и бойлери на газ.

За клиентите ни от град София извършваме продажба и безплатна доставка на бойлери до дома им при заявен монтаж. Безплатна доставка на нов бойлер, демонтаж на стар бойлер и монтаж на нов бойлер. Може да ни търсите още при следните проблеми с вашият бойлер: копчето на бойлера не свети, лампичката на бойлера не свети, бойлера не загрява водата, бойлера не загрява достатъчно, бойлерът не загрява топла вода, бойлер Теси не загрява, теч от бойлер и други повреди.