ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Бойлери мощност

бойлери мощност

 Бойлери мощност и консумация на електроенергия е един от основните въпроси, които вълнува всеки разчитащ на топла вода от бойлер. Мощността на електрическият бойлер е важна за бюджета и начина на експлоатация на бойлера.

 Електрическата мощност на уредите определят и потреблението на ел енергия и образуването на сметките за ток. Един от основните електро уреди във всеки дом е бойлера. Електрическата мощност на бойлера определя времето за загряване на водата във водо съдържателя, както и разхода на ел енергия. Мит е, че когато бойлера се изключва и не работи постоянно харчи повече електроенергия. 

Избор на електрически бойлер

 При избор на електрически бойлер трябва да се има предвид консумацията, но много по-важно е по каква схема ще се използва топла вода. При постоянно включен бойлер (постоянна нужда от топла вода) не е нужно електрическият нагревател на бойлера да е много мощен. Бойлер с мощност 1200W е напълно достатъчен, но с много добра топло изолация, т.е ниска топлинна загуба през кожуха на бойлера.

 При нужда от топла вода в определен час, например само вечер е важно бойлера да е с мощен електрически нагревател за да стопля бързо водата. При такъв режим на използване, топло загубите не са важни. От казаното до тук стигнахме до извода, че всяко домакинство има нужда от различен тип бойлер като мощност и топло изолационен клас.

Бойлери мощност на нагревателя. Консумирана ел. енергия

 До скоро обемните електрически бойлери се предлагаха с голямо разнообразие от мощности на електрическите нагреватели. Всички марки бойлери вграждаха нагреватели с мощност от 1000W до 4 кW. От 2011 година влезе в сила директория на EU, която е заложено занижаване на електрическото потребление с цел щаден на ресурси и най-мощният нагревател е 2400W.

 Все още се намират електрически обемни бойлери с по-мощни нагреватели, но трудно. Повтаряме съотношението бойлери мощност – топла вода -потребление на ел енергия: по-мощен нагревател ще загрява по-бързо, но ще харчи повече и обратното. Най-важното за икономия на ел енергия при бойлерите – не мощността на нагревателя, а обема и изолацията на бойлера.

Доставка и монтаж на бойлери

 Ние предлагаме доставка и монтаж на бойлери с различна мощност. Може да разгледате нашият онлайн каталог за електрически обемни и проточни бойлери. Продажба на бойлери с бедзплатна доставка и осигурен монтаж.

 Мощността и другите параметри на вашият бойлер може да ги видите в паспорта на бойлера. При повечето бойлери се намира от страната на водопроводните тръби и електрическата част.  При  някои марки бойлери (Теси, Дипломат и Елдом) паспорта е от вътрешната страна на капака за електрическата част.

 При новите бойлери мощността и параметрите на бойлера са изписани на специално етикетче върху кутията на бойлера. Етикета трябва да е на една от четирите страници на кутията, а не на дъното и или горната част.