ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Бойлери с електронно управление

 Бойлери с електронно управление се предлагат все по-масово на пазара. Търсенето на бойлери с електронно управление обаче все още е твърде ограничено. Електронно управление за бойлер представлява електронен блок за измерване на температурата и защита от прегряване. Използват се така наречените електронни термостати или електронни терморегулатори.

Бойлери с електронно управление

бойлери с електронно управление

 На нашият пазар се предлагат бойлер Елдом с електронно управление, както и бойлер Дипломат с електронно управление. Бойлери Теси също имат електронно управление за бойлер в някои от последните си модели. Този род управление на бойлера замества стандартната схема на електрически бойлер, като се използва LED или LSD дисплей, които показва температурата на водата с точност от ±  градус Целзий. Термостата на бойлера е прецизен и точен, които осигурява навременно включване и изключване на нагревателя.

 Максималната температура на загряване на водата при бойлери с електронно управление е 75 градуса. Дисплея позволява въвеждане на данни за самодиагностика и светлинни индикации при авария на някои от елементите на бойлера. Електронният блок на управление има софтуер, които гарантира висока степен на защита и безопасност на бойлера при използването му.

 Някои модели бойлери предлагат и дистанционно управление към електронният блок за управление от разстояние.

Бойлери с електронно управление – предимства и недостатъци

 Един от основните недостатъци на все още недоказаното и неналожилото се електронно управление за бойлери е сложният ремонт при евентуална повреда.

 Класическата схема на бойлера позволява отремонтиране или замяна на повредената част ( примерно терморегулатор, термостат, защита, термодвойка), докато при електронният блок се налага смяна на цялата контролна платка. Отделно много малка част от майстори и техници за бойлери (включително цели сервизи за бойлери) нямат подготвени и обучени кадри за ремонт на бойлери с електронно управление.

 Като предимства може да се посочи точното включване и изключване на бойлера спрямо градусите на водата, както и дисплея и отразяването на състоянието на бойлера като цяло.

 Ние предлагаме доставка и монтаж на бойлери с електронно управление, както и ремонт на електронно управление на бойлер. Препоръчваме бойлер Елдом, Теси и Дипломат с електронно управление. Бойлири  Дипломат с дистанционно управление с безплатна доставка.

За сервиз за бойлери Гамабойлери бойлерите с механичен термостат остава най-надежден и най-безопасен за употреба. Държим да отбележим, че и корекцията на температурата е най-точна или поне по-точна от замерването с електронен термостат.