ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Какъв бойлер да избера?

Когато избирате нов бойлер за вашия дом, често си задавате въпроса какъв бойлер да избера? Изберете система за отопление на водата, която не само ще осигури достатъчно топла вода, но и ще направи това енергийно ефективно, спестявайки ви пари. Това включва разглеждане на различните налични бойлери и определяне на подходящия размер и източник на гориво за вашия дом.

ВИДОВЕ БОЙЛЕРИ ЗА ТОПЛА ВОДА

Когато се питате какъв бойлер да избера, добра идея е да знаете различните налични бойлери, преди да закупите такъв:

Конвенционалните бойлери за съхранение предлагат готов резервоар (резервоар за съхранение) с топла вода.
Бойлерите без резервоар нагряват водата директно, без да се използва резервоар за съхранение.
Бойлерите с термопомпа пренасят топлина от едно място на друго, вместо да генерират топлина директно за осигуряване на топла вода.
Слънчевите бойлери използват слънчевата топлина, за да осигурят топла вода.
Бойлери, които използват система за отопление на дома за отопление на водата.


КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР


Когато избирате най -добрия тип и модел бойлер за вашия дом, имайте предвид следното:

Тип гориво, наличност и цена. Видът гориво или източникът на енергия, който използвате за отопление на вода, ще повлияе не само на годишните експлоатационни разходи на бойлера, но и на неговия размер и енергийна ефективност.


Размер. За да осигурите на вашето домакинство достатъчно топла вода и да увеличите ефективността, имате нужда от бойлер с подходящ размер.
Енергийна ефективност. За да увеличите максимално енергията и спестяванията си, искайте да знаете колко енергийно ефективен е бойлера, преди да го закупите.
Разходи. Преди да закупите бойлер, също е добра идея да прецените годишните му експлоатационни разходи и да ги сравните с други по-малко или по-енергийно ефективни модели.

ВИДОВЕ ГОРИВО, НАЛИЧНОСТ И РАЗХОДИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ НА ВОДА


Когато избирате нов бойлер, е важно да помислите какъв вид гориво или източник на енергия ще използвате, включително неговата наличност и цена. Горивото, използвано от система за отопление на вода, ще повлияе не само на годишните експлоатационни разходи, но и върху размера и енергийната ефективност на бойлера.


Видът на горивото и наличността му във вашия район могат да ограничат избора на бойлери. По -долу е даден списък на опциите за бойлери по гориво или източник на енергия:

Електричество
Широко достъпни. За конвенционални бойлери, без резервоар или тип нагреватели и термопомпи. Може да се използва и с комбинирани системи за отопление на вода и помещения, които включват намотка без резервоар и проточни бойлери.


Пропан (газ)
Предлага се в много райони за конвенционални бойлери за съхранение и потребление (без резервоар или мигновени), както и с непряко комбинирани системи за отопление на вода и помещения.


Слънчева енергия

Сравнете разходите за гориво и типовете бойлери. Избраният от вас тип бойлер също ще повлияе на разходите ви за отопление на водата. Един тип бойлер може да използва гориво по -ефективно от друг тип бойлер. Например, електрически бойлер с термопомпа обикновено е по -енергийно ефективен от електрически конвенционален бойлер за съхранение на вода. Също така, електрически бойлер с термопомпа може да има по-ниски енергийни разходи поради по-високата си ефективност в сравнение с конвенционален бойлер за съхранение на газ, въпреки че местните разходи за природен газ може да са по-ниски от избраните.

Ако след прочитането на тази статия отново се питате какъв бойлер да избера, свържете се с нас. Ние ще ви дадем професионален съвет и ще ви предложим най-подходящото и бюджетно решение за вас, съобразено с вашите нужди! Ние предлагаме безплатна доставка и монтаж на бойлери по домовете.

какъв бойлер да избера