ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Монтаж на проточен бойлер

Каква е разликата при монтаж на проточен бойлер и монтаж на обемен електрически бойлер?

 Монтаж на проточен бойлер е една степен по-лесен от монтаж на обемните електрически бойлери. Някои от проточните бойлери, като Stiebel , Сийменс и други по-скъпи марки изискват специални умения при монтажа. Тръбите при монтажа на по-скъпите проточни бойлери остават зад капака на бойлера и така самия бойлер изглежда много приятно, без дразнещите кабели и меки връзки или тръби за студена и топла вода.

монтаж на проточен бойлер

 Обемният електрически бойлер е съд,  в които се нагрява топла вода чрез електрически нагревател, като нагревателя може да е сух керамичен или мокър нагревател. Загрялата вода се съхранява във водосъдържателя на бойлера, които е топлоизолиран, това на практика е обемният електрически бойлер.

 При проточните бойлери няма водосъдържател. Проточният бойлер всъщност е голям нагревател, през които преминава и се нагрява водата. Управлението на температурата зависи от потреблението и дебита на водата през нагревателя. Схемата на работа е проста и елементарна. Основната разлики между обемните и проточните бойлери са, обема, мощността и количеството топла вода.

 При проточните бойлери топлата вода не свършва, има толкова вода колкото работи бойлера, докато при обемните бойлери се разполага с определено количество предварително загрята вода. Друг плюс на проточните бойлери е мигновеното затопляне на водата.

Ремонта на проточни бойлери

 Ремонта на проточните бойлери е доста по-скъп и сложен от обемните бойлери. Най-често се повреждат нагревателите на проточните бойлери, понеже са подложени на огромно натоварване. Често се образуват нагари по кабелните обувки, електрическите клеми и други тоководещи части, както и по електрическия ключ за настройка на температурата.

 Ние от Гамабойлери сервиз извършваме диагностика и ремонт на проточни бойлери, както и монтаж на проточни бойлери. За нашите клиенти предлагаме монтаж и демонтаж на проточни бойлери от всички марки и мощност.

 За улеснение на клиента предлагаме и доставка на нов проточен бойлер. Доставката на проточен бойлер е безплатна за София. Монтаж на проточен бойлер от нашият сервиз за бойлери се извършва на цени от 47 лв до 68 лв в зависимост от електрическото захранване и типа на монтажа.

Предлагаме :

  • ел свързване на проточен бойлер
  • монтаж на проточен бойлер под мивка
  • монтаж на проточен бойлер теси
  • свързване на проточен бойлер теси
  • заземяване на проточен бойлер
  • монтаж на юнга
  • проверка на ел схема на свързване на проточен бойлер