ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Повредa на бойлер

Имате повреда на бойлер? Бойлерът не грее вода? Няма топла вода?
Бойлерът се е повредил и се чудите какъв е проблема. Имате два варианта за да разберете точно и професионално повредата на вашият бойлер:
– да повикате професионален сервиз за повреда на бойлер или
– да демонтирате бойлера и да го занесете в сервиз за бойлери.
Другите варианти при повредa на бойлер са предположения за повреда, а не диагностика на повредата. Тук ние ще се опитаме да обясним някои основни повреди, като опишем в какво се изразяват. Много често клиенти звънят и искат цена за ремонт на евентуална повреда, която те са „диагностицирали“, като са чели в интернет и форуми за бойлери. В 99% от случайте на такава диагностика от страна на клиента повредата не съвпада, а цената за ремонт естествено се различава.

Повредa на бойлер, причини и отстраняване

Общо взето бойлера не е сложен уред, но е доста опасен и трябва да се подхожда с внимание към неговото правилно функциониране, поддръжка и експлоатация. В следващата таблица ще се опитаме да опишем повредата, изразяването, вида на ремонта, необходимите части и съответно цената за ремонт на бойлер. Таблицата ще помогне да се ориентирате в повредата и цената за отстраняване, но подчертаваме думата ориентирате. Таблицата е направена да помогне на клиента в посока ориентиране, а не е точна диагностика на повредата.
Като хора непрофесионалисти трудно ще може да направите точна диагностика при повредa на бойлер, а от там и цената няма да е тази която сте сметнали. Идеята на тази таблица е все пак да може да си пресметнете бюджета за ремонт, да прецените дали ще се ремонтира бойлера или ще се сменя. Цените са съвсем ориентировъчни и зависят от модела, марката на бойлера, необходимите части и особеностите на труда по ремонта на бойлера. За да разгледате цените за ремонт на бойлери:

Цени за ремонт на повредa по бойлери

повреда на бойлер
Видове повреди и цени на ремонт
Ремонт на бойлер цена от –-

Отново напомняме на нашите клиенти, че цената е от – до в зависимост от класа на бойлера, модела на бойлера и необходимият труд. Много често се случва клиенти твърдо да са решили цената преди да отидем или искат точна и твърда цена по телефона, но това на практика е невъзможно или е невъзможно за професионални сервизи за ремонт и монтаж на бойлери!

По телефона не може да се диагностицира проблема и не може да се огледат причините за повредa на бойлер. Това от своя страна пречи на ценообразуване по телефона. Ако сервиз ви даде цена за ремонт на бойлер по телефона, то не му се доверявайте. Цената по телефона е евтин трик за „зарибяване“ на клиента. След посещение на място обаче започва увъртане и повишаване на цената.
Посещението и диагностиката на проблема, та дори и профилактика на бойлера никога не са излишни при употребявани и стари бойлери! Професионалистите не работят без пари, но не работят и твърде скъпо! Доверете се на професионални сервизи за ремонт и монтаж на бойлери с гаранция. Внимавайте на кого доверявате ремонта и монтажа на бойлера си.


ВАЖНО: има повреди, които не бива да подценявате!
Такива повреди при бойлерите са:
-прегряване на бойлера
-теч от бойлера
Двете повреди са опасни. При наличие на такива повреди, моля изключете незабавно бойлера, до компетентна и професионална намеса и отстраняване на проблема. При ползване на бойлера с  повреда, поемате риска изцяло за ваша сметка!