ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Повреди на бойлери

Повреда на бойлер? Бойлера не грее вода? Няма топла вода?
Бойлера се е повредил и се чудите какъв е проблема. Имате два варианта за да разберете точно и професионално повредата на вашият бойлер:
-да повикате професионален сервиз за ремонт на бойлери или
-да демонтирате бойлера и да го занесете в сервиз за бойлери
Другите варианти са предположения за повреда, а не диагностика на повредата. Тук ние ще се опитаме да обясним някои основни повреди, като опишем в какво се изразяват. Много често клиенти звънят и искат цена за ремонт на евентуална повреда, която те са „диагностицирали“, като са чели в интернет и форуми за бойлери. В 99% от случайте на такава диагностика от страна на клиента повредата не съвпада, а цената за ремонт естествено се различава.

Повреди на бойлери, причини и отстраняване

Общо взето бойлера не е сложен уред, но е доста опасен и трябва да се подхожда с внимание към неговото правилно функциониране, поддръжка и експлоатация. В следващата таблица ще се опитаме да опишем повредата, изразяването, вида на ремонта, необходимите части и съответно цената за ремонт на бойлер. Таблицата ще помогне да се ориентирате в повредата и цената за отстраняване, но подчертаваме думата ориентирате. Таблицата е направена да помогне на клиента в посока ориентиране, а не е точна диагностика на повредата.
Като хора непрофесионалисти трудно ще може да направите точна диагностика, а от там и цената няма да е тази която сте сметнали. Идеята на тази таблица е все пак да може да си пресметнете бюджета за ремонт, да прецените дали ще се ремонтира бойлера или ще се сменя. Цените са съвсем ориентировъчни и зависят от модела, марката на бойлера, необходимите части и особеностите на труда по ремонта на бойлера. За да разгледате цените за ремонт на бойлери:

Цени за ремонт на повреди по бойлери

Цени за ремонт и видове повреди
Видове повреди и цени на ремонт
Ремонт на бойлер цена от –-

Отново напомняме на нашите клиенти, че цената е от-до в зависимост от класа на бойлера, модела на бойлера и необходимият труд. Много често се случва клиенти твърдо да са решили цената преди да отидем или искат точна и твърда цена по телефона, но това на практика е невъзможно или е невъзможно за професионални сервизи за ремонт и монтаж на бойлери!

По телефона не може да се диагностицира проблема и не може да се огледат причините. Това от своя страна пречи на ценообразуване по телефона. Ако сервиз ви даде цена за ремонт на бойлер по телефона, то не му се доверявайте. Цената по телефона е евтин трик за „зарибяване“ на клиента. След посещение на място обаче започва увъртане и повишаване на цената.
Посещението и диагностиката на проблема, та дори и профилактика на бойлера никога не са излишни при употребявани и стари бойлери! Професионалистите не работят без пари, но не работят и твърде скъпо! Доверете се на професионални сервизи за ремонт и монтаж на бойлери с гаранция. Внимавайте на кого доверявате ремонта и монтажа на бойлера си.


ВАЖНО: има повреди, които не бива да подценявате!
Такива повреди при бойлерите са:
-прегряване на бойлера
-теч от бойлера
Двете повреди са опасни. При наличие на такива повреди, моля изключете незабавно бойлера, до компетентна и професионална намеса и отстраняване на проблема. При ползване на бойлера с описаните по-горе повреди поемате риска изцяло за ваша сметка!