ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Свързване на бойлер към водата

 Свързване на бойлер към водата всъщност е монтаж на присъединителните връзки към извода за студена и топла вода на водопровода. Присъединяването на бойлера към водопровода може да се извърши с метални тръби, тръби PPR или друг вид тръби за топла и студена вода. Свързване на бойлер към водата се подценява от много клиенти и пишман „майстори“, което води до редица нередности в монтажа на бойлера. Преди свързване на бойлера към електрическата мрежа се свързва към вода, а преди това се монира клапана на бойлера.

Свързване на бойлер към водата

 За да извършите свързването на бойлера трябва да имате налични необходимите материали спрямо избора на тръбата за свързване. Повечето бойлери са свързани към водопровода посредством меки връзки (гъвкави бързи връзки) с резби. Този тип меки връзки се предпочита поради лесният и бърз монтаж. Ние ви препоръчваме използване на специални меки връзки от неръждаема стомана с доказана якост и здравина, вместо гумените меки връзки с плетена обвивка. За да изберете точните меки връзки е необходимо да знаете присъединителните размери на водопровода и тръбите на бойлера. За битови бойлери и водопроводи това са обикновено ½ и 3/4, но извода  може да е мъжки или женски. Друг задължителен елемент е възвратният клапан, което се продава в комплект с новият ви бойлер.

Монтаж на възвратен клапан на бойлер

свързване на бойлер към водата

 Възвратният клапан е задължителен и при свързване на бойлер към водата с меки връзки, клапана се монтира на тръба за студена вода на самият бойлер!  Следва свързване на изводите на бойлера към изводите на водопровода посредством тръбите (меките връзки). Студената вода от водопровода трябва да се свържи с възвратният клапан, а топлата с другата тръба на бойлера. За да сте сигурни винаги проверете изводите на водопровода! Размяната на тръбите за топла и студена вода или липсата на предпазен вентил на бойлера могат да доведат до сериозни повреди в бойлера.

 При монтаж на бойлер първо се извършва свързване на бойлер към вода. Едва след това свързване на бойлер към електрическата мрежа. След свързване на бойлера към водопровода се извършва обезвъздушаване на бойлера и проверка за теч от връзките на водопровода.  При пълненето на бойлер със студена вода е възможна поява на конденз по тръбите на бойлера. В процеса на пълнене на бойлера трябва да отворите кран на топлата вода, захранван от бойлера. През крана трябва да излиза въздух, а не вода!

 Сервиз за ремонт и монтаж на бойлер Гамабойлери предлага доставка и монтаж на нови бойлери.   Извършваме също ремонт на бойлери по домовете с гаранция.

Професионален сервиз за бойлери ГАМАБОЙЛЕРИ СОФИЯ 0895 012345 – денонощно