ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Свързване на бойлер с парно

 Свързване на бойлер с парно е процес при които изводите на серпентината или серпентините в зависимост от модела на бойлера се свързват към тръбната инсталация на парното.  Самото свързване на бойлер с парно се изработва от тръби и фитинги с определен цолаж като се използват предимно метални тръби, PPR тръби или ALPEX тръба с вложка. За да функционира нормално серпентината е необходимо да бъде обезвъздушена, като за целта се монтира автоматичен обезвъздушител.  Обезвъздушителя се монтира в най-горна точка на тръбите за захранване на серпентината.

Монтаж и свързване на бойлер с парно.Как се монтира бойлер към парно?

свързване на бойлер с парно

 Серпентината работи като точка от парната инсталация. Тя затопля водата във водосъдържателя на бойлера. Парната инсталация работи обикновено в зимните месеци при студено време, докато бойлера се използва ежегодно. За целта трябва да се инсталира система за управление на топлоподаването от парното към серпентината и обратно.

 При работещо парно и студена вода в бойлера е необходимо подаване на топлина от парната инсталация. При затоплена вода в бойлера на по-високи градуси от течността на парната инсталация е необходимо прекъсване на кръга.  Устройството за управление на топлоподаването се нарича компаратор, които се управлява от два термодатчика.

 Този контрол е възможно да се извършва със спирателни кранове и ръчно или с автоматична система посредством електровентили и датчици за управление. Така управлението на топлоподаването и прекъсването му се извършва автоматично. В мрежата има множество схеми на свързване на бойлер с парно, които може да разгледате и приложите.

 Сервиз за ремонт и монтаж на бойлери Гамабойлери предлага на своите клиенти за град София доставка и монтаж на бойлери, ремонт на бойлери по домовете, ремонт и монтаж на бойлери, продажба на бойлери, както и свързване на бойлер с парно.

Сервиз за бойлери Гаматерм услуги:

 При нас може да закупите неръждаеми бойлери със серпентина с 10 години пълна гаранция, както и да поръчате доставка и монтаж на бойлера.  Доставката на бойлери за територията на София е безплатна при заявка за монтаж от нас. Парно отопление с бойлер спестява енергия и предлага топла вода при работещо парно.

 Разполагаме с екипи за изграждане на парни инсталации, доставка и монтаж на радиатори.

Компанията има на разположение две термографски камери от марката FLIR за откриване и отстраняване на течове с камера без къртене. Обучен термограф второ ниво с 14 годишен стаж.