ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на нагревател на бойлер Stiebel Eltron

Бойлери Stiebel Eltron са с различни видове нагреватели и фланци. Има модели бойлери на марката Стибел с мокри нагреватели и модели със сухи нагреватели.
Всички вертикални и хоризонтални бойлери на Stiebel eltron са с фланци, без моделите със сухи нагреватели. Използват се сухи керамични нагреватели и графитни пръчковидни нагреватели. Смяната на нагревателя като работен процес се определя и от вида на нагревателя. Сухите нагреватели се сменят без източване на водата от водосъдържателя на бойлера и смяната е бърза и лесна. Моделите с фланец и мокър електрически нагревател се сменят след източване на водата от бойлера, демонтаж на фланеца, смяна на нагреватели и задължително смяна на гарнитурата на фланеца на бойлера. Работният процес по смяната на гарнитурата на фланеца и на нагревателя при мокри нагреватели, не е по-различна от смяната на които и да е друг бойлер. Нагревателите на Стийбел са закрепени към фланеца с един единствен болт, с глава от външната страна на фланеца. При смяната на нагревател леглото на фланеца се почиства старателно от ръжди и налепи, както и от котлен камък, почиства се измива се и чак тогава се преминава към монтажа на новата гарнитура. При по-стари бойлери дори се налага пристъргване със шкурка за да се отстранят подуванията от вътрешната корозия на материала. Нагревателя се стяга към фланеца посредством гайки и под тях остават уплътненията на нагревателя, като се внимава да не се скъсат и усучат. При неправелно сменен нагревател, фланец и уплътнение има опасност опасност от протичане.
Нагревателите които използваме са доставени от производителя и са с гаранция.
Професионална смяна на нагревател на Stiebel Eltron с оригинални резервни части с гаранция. Сервиз за денонощен ремонт на бойлери за смяна на нагреватели на място.smjana na nagrevatel