ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на нагревател на бойлер Stiebel Eltron

Бойлери Stiebel Eltron са с различни видове нагреватели и фланци. Има модели бойлери на марката Стибел с мокри нагреватели и модели със сухи нагреватели.

Смяна на нагревател на бойлер Stiebel Eltron

Всички вертикални и хоризонтални бойлери на Stiebel eltron са с фланци, без моделите със сухи нагреватели. Използват се сухи керамични нагреватели и графитни пръчковидни нагреватели. Смяната на нагревателя като работен процес се определя и от вида на нагревателя. Сухите нагреватели се сменят без източване на водата от водосъдържателя на бойлера и смяната е бърза и лесна. Моделите с фланец и мокър електрически нагревател се сменят след източване на водата от бойлера, демонтаж на фланеца, смяна на нагреватели и задължително смяна на гарнитурата на фланеца на бойлера. Работният процес по смяната на гарнитурата на фланеца и на нагревателя при мокри нагреватели, не е по-различна от смяната на които и да е друг бойлер. Нагревателите на Стийбел са закрепени към фланеца с един единствен болт, с глава от външната страна на фланеца.

Ремонт на бойлер Стийбел Елтрон
smjana na nagrevatel
смяна на нагревател на бойлер Стийбел Елтрон

При смяната на нагревател леглото на фланеца се почиства старателно от ръжди и налепи, както и от котлен камък, почиства се измива се и чак тогава се преминава към монтажа на новата гарнитура. При по-стари бойлери дори се налага престъргване със шкурка за да се отстранят подуванията от вътрешната корозия на материала. Нагревателя се стяга към фланеца посредством гайки и под тях остават уплътненията на нагревателя, като се внимава да не се скъсат и усучат. При неправилно сменен нагревател, фланец и уплътнение има опасност опасност от протичане.
Нагревателите които използваме са доставени от производителя и са с гаранция.
Професионална смяна на нагревател на Stiebel Eltron с оригинални резервни части с гаранция. Сервиз за денонощен ремонт на бойлери за смяна на нагреватели на място.

Смяна на нагревател набойлер Stiebel Eltron цена от 78,00 лв с ДДС

Сервиз за ремнонт и монтаж на бойлери Stiebel Eltron София