ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на термозащита на бойлер Дипломат

смяна на термозащита на бойлер Дипломат
смяна на термозащита на бойлер Дипломат

Сервиз за ремонт на бойлери на място за град София предлага смяна на термозащита на бойлер Дипломат.
Смяната на термозащитата се извършва от квалифициран техник за ремонт на бойлери на място в дома на клиента, като се използват оригинални резервни части със сертификат и гаранция. Сервиза издава гаранция за смяната на термозащитата. Бойлери Дипломат са с термозащити та италианската фирма Termowat. Термозащитите са предназначени да изключват електрическото захранване на нагревателя при отказ на терморегулатора. Термозащита се поврежда при токов удър, късо съединение или при многократно задействане. При изброените по-горе ситуации смяната на термозащитата е задължителна.

Смяна на термозащита на бойлер Дипломат

Профилактиката на старите термозащити над 3 години е задължителна и много важна. Друго важно е да не включвате защитата на бойлера след падане, без проверка и диагностика на бойлера. Падането на термозащитата показва ясно, има проблем в бойлера. Проблема в бойлера може да е дефектирал терморегулатор или нагревател. За да сте сигурни в изправността на бойлера трябва да направите цялостна профилактика на електрическата част на бойлера. При включване на термозащитата и бойлера тръгне, не означава липса на проблем или дефектна тепрмозащита. Потърсете проблема и го отстранете.
За да се изясни работата на термозащитата ще обясним някои цифри. Нормалната работна температура на терморегулатора е от 10-12 градуса до 68 градуса. При повреда на терморегулатора, нагревателя продължава да загрява водата, което може да доведе до експлозия на бойлера. Тогава се намиса термозащитата и изключва веригата към нагревателя на 72-78 градуса по Целзий. Ако термозащитата ви е изключила веднъж, то има проблем и той не е в самата термозащита. При повредена термозащита водата в бойлера продължава да грее, което може да е фатално. Не подценявайте изключването на термозащитата на бойлера ви.