ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на терморегулатор

Смяна на възвратен клапан на бойлер
Смяна на терморегулатор

Смяна на терморегулатор на бойлер

 Терморегулатора на бойлера ви е една от най-важните части с най-отговорно значение. Терморегулатора коригира работната температура на бойлера и го предпазва от прегряване. Терморегулаторите са два вида – електронен терморегулатор и механичен терморегулатор. Някои терморегулатори са комбинирани с термозащита а в други марки бойлери са по отделно.
Когато свеетлинната индикация на бойлера не свети, а напрежение (220V или 380V, 50 Hz)стига до захранващата клема то тогава терморегулатора е блокирал.
Принципа на работа на електронният и на механичният терморегулатор го прави непоправим. Отделно ремонта на устройството е невъзможен, поради няколко причини. Основанта е, че такъв ремонт прави регулатора неизползваем и дори опасен. Винаги всеки регулатор и защита се тестват и калиброват, нещо което след отваряне на иначе капсоловано устройство няма как да се изпълни. Когато даден терморегулатор не работи ние от Сервиз за ремонт на бойлери на място в София препоръчваме смяната му с нов терморегулатор и то от същият. Производителя и марката на терморегулатора трябва да е същата.

Сервиз за ремонт и монтаж на бойлери

 Препоръчваме на всички решили да сменят терморегулатора на бойлера си сами да използват оригинални резервни части. Цената на оригиналният терморегулатор е в пъти от терморегулатирите по желизарските магазини и магазините за домашни потреби, но не рискувайте да монтирате терморегулатори със съмнителен произход и качество на бойлера си. Друг вариант е да повикате сервиза на вашата марка бойлери за смяна на терморегулатора.

 Сервиз за ремонт на бойлери предлага смяна на терморегулатори на следните марки бойлери: бойлери Теси, бойлери Атлантик, бойлери Елдом, бойлери Дипломат, бойлери Елдом Инвест, бойлери Фламина, бойлери Шишков, бойлери Матев, бойлери Стийбел Елтрон и други популярни марки вертикални, хоризонтални и проточни електрически бойлери. Най-разпространени терморегулатори са с ампераж от 16 А и 20 А. За смяна на терморегулатор на бойлер не е необходимо източване на бойлера, без значение от неговият вид и модел.

 При смяна на терморегулатора получавате гаранция. Цените за смяна на термозащита може да видите в секция цени за ремонт на бойлери по домовете в София. На видеото може да видите терморегулатора и как се настройва температурата на бойлера: