ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на терморегулатор на бойлер Елдом

Терморегулатора на бойлера има за цел да управлява процеса на нагряване на водата, като контролира работната температура на водата в норми зададени от производителя на бойлера. При неправилно функциониращ терморегулатор или неправилно монтиран бойлер трябва да се включи термозащита и да предпази бойлера от евентуално избухване от прекомерно разщирение на водата във водосъдържателя, причинено от прегряване. Бойлера работи под високо налягане и терморегулатора е основният елемент контролиращ работата на бойлера.
Как да разбера, че терморегулатора не работи правилно?
Ако наблюдавате прекалено висока температура на загряване на водата в бойлера, лампата за загряване не изключва прекалено дълго време, излиза пара от смисетилните батерии, бойлера пука при загряване и възвратният клапан на бойлера протича често, то е добре да повикате техник за ремонт на бойлери, които да извърши основна профилактика на вашият бойлер. Описаните особенности при работа на бойлера ви водят към смяна на терморегулатора на бойлера.
Бойлери Елдом и Елдом инвест са с отделни терморегулатор и термозащита. Двата елемента са със сонди във фланеца на бойлера. Предлагаме смяна на повреден терморегулатор за бойлер Елдом Инвест с нов терморегулатор на бойлери Елдом. Терморегулаторите при нас се доставят от производителя на марката Елдом, оригинални с гаранция. Извършваме смяна на терморегулатор за Елдом на място.
С риск да се повторим, отново напомняме, че части за бойлери трябва да се купуват единствено и само от сервизи на самата марка бойлери. Не си позволявайте монтажа на резервни части закупени от пазари и железарии.