ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на терморегулатор на бойлер Теси

Смяна на терморегулатор на бойлер Теси
Терморегулатор Теси

Смяна на терморглатор на бойлер Теси. Бойлер Теси са българска марка бойлери. Марката е разпространена сред потребителите и се радва на добро име и синоним за качество, както и лесна експлоатация и поддръжка. Бойлери Теси имат различни вертикални и хоризонтални модели бойлери с различен тип терморегулатори. Терморегулатори от типа RTS и обикновен терморегулатор със сонда, като в по-новите модели се използва предимно RTS тип. Теромрегулаторите са 16А или 20А, като основно разпространен е RTS регулатор от 16А 220V 50 Hz.
Терморегулатора използван в бойлери Теси не е тяхно производство и се доставя от друга фирма специализирана в производството на защити и терморегулатори. Фирмата производител на терморегулаторите е световно известна италианска фирма доставяща части за бойлери на марки като: Аристон, Стибел Елтрон и други световно известни марки бойлери.

Смяна на терморглатор на бойлер Теси цена 

Цената за смяната на терморегулатора зависи от вида на терморегулатора и предвиденото място за техническо обслужване на бойлера. При бойлери за хоризонтален монтаж и непредвидено разтояние за техническото обслужване, се налага демонтаж на бойлера. Демонтажа се налага, поради дългата почти 30 см защита(като има и по-дълги).
Смяна на терморегулатор на бойлер Теси се извършва от техник за ремонт на бойлери с оригинален термостат.
Термостата може да бъде сменен и от всеки разбиращ от електричеески схеми. След монтажа на новият термостат е важно спазването на посоката на тока, т.е клемите на фаза и нула на терморегулатора трябва да бъдат спазени.
Друг важен момент е доброто прилягане на контактните тоководещи планки. Планките трябва да са плътно една до друга. Хлабавите котнактни връзки водят до прегряване и нагар на крачетата на нагревателя, както и изгаряне на терморегулатора на бойлера.