ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на терморегулатор на бойлер Фламина

Обемни бойлери Фламина от неръждавейка. Смяна на терморегулатор на бойлер Фламина.
Почти всички бойлери Фламина са от неръждаема стомана. Терморегулатора на бойлер Фламина е на Termowat Италия. Изключително качествен и надежден бойлер с добро термореле от реномиран производител на апаратура за бойлери. За съжаление вече обемни бойлери Фламина с неръждаем водосъдържател са доста стари, но въпреки всичко работят безотказно. Терморегулатора и нагревателя на бойлер Фламина, както на всички електрически бойлери от неръждаема стомана са слабо място, поради химичните процеси при загряване на водата в бойлера нагревателите на неръждаемите бойлери се пробиват и износват по-бързо. Бойлерите от неръждаема стомана нямат анодни защити. Бойлери Фламина използват RTS терморегулатор-16А или термореле от същият тип 20А.

Смяна на терморегулатор на бойлер Фламина

Смяната на терморегулатора се извършва лесно. Разкача се ел. захранването, с по-дълга отвертка или друг инструмент се издърпва терморегулатора надолу. Терморегулатора е захванат с кабелни обувки на щифтчета към нагревателя и излиза свободно само с дърпане. Следва обратно същата процедура по монтаж на новият регулатор, като при подвързване към електрическата мрежа трябва да се спазят означенията на фаза и нула на самият терморегулатор. След смяната на терморелето е задължителна настройка на работната температура на релето. Терморегулатора определя температурата на водата в бойлера. Желаните градуси трябва да се настроят след смяната на релето. Всички съвместими терморелета за Фламина нямат скала с определени цифри, което прави настройката на температурният режим на работа на бойлера по-сложна.
Трябва да се ориентирате по скалата, като не е желателно да увеличавате терморелето на максимална степен. Максимално увеличеното реле може да активира термозащитата на бойлера.
Нормалната работна температура трябва да е около 62 градуса.
Предлагаме смяна на терморегулатор за бойлер Фламина на място с гаранция.

Сервиз за ремонт на бойлери София – СЦС

смяна на терморегулатор на бойлер Фламина
смяна на терморегулатор на бойлер Фламина