ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на терморегулатор на бойлер Stiebel Eltron

Ремонт на Stibel Eltron
Бойлери Stiebel eltron са немска марка бойлери с доказано през годините качество. Бойлерите от тази марка са с доста висока цена, но въпреки цената потребителите избират бойлер Сщибел Елтрон. Стибел гарантира качество, надеждност и дълъг период на експлоатация с малко ремонти и разходи по поддръжката на бойлера. Бойлер Stiebel eltron е устроен просто: водосъдържател с добра изолация, фланец с нагревател и комбиниран термореегулатор с термозащита от тип RTS, както и възвратен клапан на бойлера с характерни параметри, присъщи само за бойлерите от тази марка.
Най-честата повреда на бойлерите Стибел елтрон е терморегулатора.
Пластината на терморегулатора се износва и трябва да се замени терморегулатора. Замяната на терморегулатора се извършва сравнително бързо, при предвидено място за обслужване на бойлера. При смяна на терморегулатора водата в бойлера не се източва. Издърпва се терморегулатора и на негово място се поставя новият терморегулатор, като за процедурата, не е необходим специален инструмент.
При бойлери монтирани плътно до стени или бойлери нямащи достатъчно място за техническо обслужване се налага демонтаж на бойлера, източване на бойлера и отново повторен монтаж на бойлера с цел смяна на терморегулатора. Затова е важно при монтаж на хоризонтален бойлер Елтрон да се предвиди място за ремонт на електрическата част на бойлера.
Работим с ориигинални немски терморегулатори или италиански заместители с гаранция. Всички резервни части са доставени от вносителя на марката.
Терморегулатора на бойлер Stiebel Eltron са с различна форма, мощност и дължина на сондата, както и с различно захмащане към нагревателя. Случвало се е клиенти с бойлери Стибел на 30 години да си търсят същото по цвят и форма термореле, но формата и цвета са променени. Различната форма и цвят на регулатора не е от значение. При регулаторите са важни параметрите.