ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Термопомпен бойлер

Термопомпен бойлер

Термопомпен бойлер е бойлер, които затопля водата с помощта на термопомпена система. Термопомпените системи използват геотермалната енергия, която е подарък от природата. Този тип енергия е постоянна. На дълбочина около 3 м под земната повърхност температурата е постоянна и се подържа в диапазона между 11 и 15 градуса по Целзий. Термопомпените системи използват тази температура за охлаждане и отопление. Тази ресурс се използва и за безплатна топла вода, като се спестяват до 75% , които се вземат точно от тази енергия. Останалите 25% се наваксват от електроенергия. Термопомпената система може да е въздух/ вода, земя /вода или вода/вода. Тези системи могат да се използват за затопляне или охлаждане.

Термопомпен бойлер

Термопомпените системи могат да се използват и за затопляне на вода и това намира приложение в термопомпените бойлери. Термопомпените бойлери имат множество предимства, като основно е високата ефективност. Ефективността е в следната пропорционалност. От един квтч електроенергия се получава средно между 4 и 6 квтч топлоенергия. Термопомпените бойлери могат да работят с еднофазен ток и с трифазен ток. Лесни са за управление и използване, като отговарят на всички мерки за безопасност. Този тип бойлери не отделят вредни газове и са енергийно ефективни. Термопомпееният бойлер е обърнат хладилник и ние използваме не полученият студ, а получената топлина. Самата термопомпа не създава топлина, а само я транспортира и премества, като за целта използва ел енергия.

Термопомпен бойлер Атлантик

Марката Атлантик е френска и се слави с иноваторски решения в сферата на отоплението и климатизацията. Термопомпените системи са вградени в бойлерите на Атлантик още преди 8 години и до момента събират само положителни мнения. Ние извършваме доставка и монтаж на термопомпен бойлер. Предлагаме още доставка и монтаж на бойлери за София и ремонт на бойлери по домовете. Работим с бойлери Дипломат, Елдом, Теси, Атлантик, Тедан, Светльо Шиков, Матев, Фламина, бойлери Stiebel Eltron и бойлери Аристон.

Професионален сервиз за бойлери предлага продажба, доставка и монтаж на термодинамичен бойлер Атлантик.