ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на нагревател

Смяна на нагревател на бойлер
Смяна на сух керамичен нагревател

 Бойлера ви не затопля вода?
Да, най-вероятно е изгорял нагревател и има нужда от смяна на нагревател. Естествено не винаги причината за липсата на топла вода е изгорелият нагревател. Извършва се диагностика и замерване и при нужда смяна на нагревател на бойлер.

Смяна на нагревател на бойлер

 Има бойлери с различни видове нагреватели. Използват се два вида електрически нагреватели: мокър или потопяем нагревател, които има пряк досег с водата във водосъдържателя на бойлера, сух керамичен нагревател с керамични елементи, сух пръчковиден или още графитен нагревател и нагревател във формата на серпентина известен като топлообменник, които обаче не е електрически. Във серпентината тече вода с по-висока температура и затопля водата във водосъдържателя на бойлера. Серпентината е вид нагревател, но с енергия от друг източник.
Повредата във всеки един електрически нагревател е прекъсване на проводимите елементи известно като изгаряне на нагревателя. Някои нагреватели просто престават да работят, а други причиняват къси съединения и падане на предпазители. Серпентините се пробиват и започват да смесва водите. При серпентините характерното е трудната и много скъпа смяна и ремонт.

Смяна на нагревател на бойлер цена от 55 лева

 При електрическите нагреватели начина на смяната зависи от техният тип. При сухите нагреватели смяната се извършва без източване на водата от бойлера и без демонтаж на бойлера. Бойлерите със сухи нагреватели нямат фланец, което от своя страна улеснява смяната на нагревателя. Самият нагревател е закрепен със специални скоби.
По друг начин стоят нещата с мокрите потопяеми нагреватели. Мокрите нагреватели са закрепени на фланец посредством резба или гайки, а също и скоби с контра-гайка. При част от бойлерите мокрият нагревател е комбиниран със самият фланец и представляват нагревател-фланец. За да смените такъв тип нагреватели е необходимо напълно източване на водата от бойлера, демонтаж на фланеца, демонтаж на нагревателя, демонтаж на гарнитурата, почистване на бойлера и отвора на фланеца и сглобяване в обратен ред с нов нагревател и гарнитура.

 Първо се монтира гарнитурата на фланеца, монтира се новият нагревател с уплътненията към фланеца и чак тогава се монтира самият фланец с вече нов нагревател и гарнитура. Фланците на различните марки и модели бойлери са с различна форма (елипса, кръгъл, с резба и правоъгълен), с различни начини на закрепване (посредством резба, с болтове и гайки или стягаща скоба) и с различен диаметър на отвора.

Смяна нагревател на бойлер Фламина, бойлер Теси, Елдом и Дипломат

 В сервиз за ремонт на бойлери на място в София резервните части за бойлерите, включително нагревателите са доставени директно от производителя на дадената марка. Трябва да знаете, че смяната на на нагревателя се извършва от професионални техници с оригинални резервни части. Получавате гаранция за ремонта на бойлера и гаранция за качеството на нагревателя, за което гарантира самият производител на вашият бойлер.
Смяна на нагревател на бойлер-видео урок: