ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Бойлери отзиви

Сервиз за бойлери ГАМАБОЙЛЕРИ  СОФИЯ

 Бойлери отзиви, бойлери оферти и цени, както и бойлери онлайн са теми във форумите за бойлери от типа „направи си сам“. В тези теми може да намерите много мнения и отзиви, като почти всичко което прочетете е противоречиво. Едни хвалят един бойлер и са недоволни от друг, други обратно. Трети изразяват мнение по думи на познати, понеже те са на ТЕЦ и нямат бойлер у дома си. Мненията в интернет са и малко изопачени.

 Примерно за бойлери Атлантик мнение и коментари в един форум са добри и във следващият са страшно негативни. Обратното е при бойлери Теси, в първият форум бойлери Теси мнения и коментари са страхотни, а вие не сте доволни от марката.

Бойлери отзиви във форумите

бойлери  отзиви

 Бойлери отзиви и мнения на професионален сервиз за бойлери. Ние като професионален сервиз можем да ви заявим, че всички бойлери имат своите предимства и недостатъци. Каква марка бойлер да избера и какъв бойлер ад си купя е въпрос на нуждите от топла вода. Важно е още мястото с което разполагаме, бюджета предвиден за покупката, както и целта. Често задаван въпрос е „препоръчайте ми проточен бойлер“. От казаното по-горе става ясно, че препоръка е невъзможна от лице, което не е запознато с особеностите на вашите нужди.

 Отделно в Интернет пространството се ширят и много платени писания, които могат да ви подведат. Целта на платените писания е да подкопаят имиджа на дадена марка или да повишат неоправдано мнението за друга.  Това естествено влияе директно на пазара. Примерно темата „ проточни бойлери мнения“ е доста интересна. Много хора агитират други да си закупят и монтират проточен бойлер на Stiebel Eltron. Те дори не коментират наличието на електрическо захранване, необходима мощност или цена. Също предназначение, начин на монтаж, гаранционни условия на марката,  и предвиденият период за експлоатация.

Избор на нов бойлер

 Единственият и прав начин за избор на нов бойлер е консултация с професионални сервизи за бойлери.  Мнението ще е базирано на опит и няма да има пристрастие. Естествено така се предполага, освен ако не се обадите на сервиз за бойлери Елдом инвест.  След посещение на техник за бойлери в дома ви, той трябва да се запознае с вашите нужди. Например разположението на изводите, големината на домакинството, обема топла вода от които имате нужда и използвате, сечението на електрическият кабел.

 Вашият бюджет за покупката и монтажа на бойлер. Доста често попадаме на жилища, които се отдават под наем. При такива жилища собствениците не искат да правят по-сериозни инвестиции.  Същото се случва и със жилища при които са в процес на продажба или се подържат от наемателите.

 Въпреки препоръките на техник за бойлери, хората много често купуват и монтират бойлер, които не е подходящ за тях. Така изхождат само от цената на бойлера и цената за монтаж на бойлер. Неправилно монтираният бойлер остава без гаранция и при повреда в гаранционен период не се ремонтира. Това понякога е сериозна грешка. По този повод има една поговорка „ евтиното излиза по-скъпо“.

Препоръка при избор на нов бойлер

 Пример за неизгоден избор на бойлер е многочленно домакинство използващо голямо количество топла вода и то без прекъсване закупува електрически обемен бойлер от нисък клас. Такива бойлери с две или три годишна гаранция, които се пробиват на втората година. Сервиза подменя бойлера, но не поема услугата по монтажа и демонтажа на бойлера. Вие трябва да наемете фирма, която да монтира веднъж новият бойлер при закупуването му, да го демонтира при повредата. След това да го транспортира до сервиза и да го замени за нов бойлер по гаранция. Следва транспорт и повторно монтиране на новият гаранционен бойлер. Естествено като всичко това го заплащате Вие. Ползването на подмененият бойлер няма да е за по-дълъг период. Едва след година-две отново ще се е пробил.

 Проста сметка показва, че в рамките на две-три години вие сте извършили три пъти демонтаж и монтаж на бойлер. Освен това и сте закупили, доставили и монтирали нов бойлер. Цената на бойлер 120 литра с две годни гаранция е 199,00 лв. Обаче разходите по монтаж и демонтаж на бойлера през този период са над 348 – 360 лв без ДДС. Сметката показва, че сте дали около 560 лв за 4 години. В това число и сте стояли без топла вода поне 3-4 дни в процеса на демонтажи, монтаж и подмяна на гаранционният уред.

Препоръчайте бойлер

 При същият обем на бойлера, но неръждаем с 10 години пълна гаранция нещата ще стоят по следният начин:

  • доставка и монтаж на бойлер 449 лв
  • монтаж и демонтаж на бойлер 100 лв
  • обща цена на доставка и монтаж на бойлер с 10 години пълна гаранция (бойлера е от неръждаема стомана) 550-580 лв

Ако предположим, че вие ползвате бойлер с две години гаранция ще се наложи да смените 3 – 4,5 бойлера си за период от десет години.  Така използването на бойлер с две години гаранция за период от 10 години ще е на стойност около 2200 лв.

Доставка и монтаж на бойлери София

 Тук веднага ще се посочи по-голямата еднократна инвестиция като основен проблем, но вече се предлагат и бойлери на изплащане в разумни срокове и ниски лихви.

 При покупка на обемен бойлер с 10 години гаранция от неръждаема стомана се закупи от домакинство, което е на ТЕЦ или използва по-малко топла вода. Тази инвестиция ще е неоправдана. Използването на проточен бойлер зависи изцяло от възможността за захранване на бойлера с електричество.

 За вас може да се окаже и добър вариант използване на слънчев бойлер или газов бойлер.

 Бойлери отзиви и мнения за бойлери от мрежата са в повечето случай неправилните за вашият случай или некомпетентни спрямо вашите нужди. Доверявайте се само на професионален опит в които не виждате желание  за печалба от самия бойлер.