ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Монтаж на бойлер в тухла

Монтаж на бойлер в тухла с гаранция

 Монтаж на бойлер в тухла четворка или по-точно монтаж на бойлер в тухлена стена с кухи тухли е доста трудна задача.  Тухлената стена може да бъде зидана от кухи или плътни тухли, наречени „единочки“. Самият монтаж на бойлер на стена е свързан с пробиване на отвори в стената (тухлите), монтаж на анкери или дюбели и куки за окачане на бойлера и закачане на самият бойлер. След окачването, бойлера се свързва към ток и вода. При стени от куха тухла четворка монтажа на самите дюбели и куки е затруднен поради кухината и липсата на здравина. Монтаж на бойлер в тухла четворка без обезопасяване е рискова работа.  За да се избегнат всички евентуални рискове е необходимо да се предприемат определени дейности при самият монтаж на бойлера.

 Начини за монтаж на бойлер в тухлена стена

монтаж на бойлер в тухла четворка

 При монтаж на бойлер в тухла четворка е необходимо да се уплътнят по някакъв начин кухините в самата тухла или да се направи по-здраво и надеждно окачване на бойлера посредством планки или шини. Двата начина за монтаж на бойлер на тухлена стена имат предимствата и недостатъците.  Уплътняването на кухината в тухлите се извършва с бърз цимент, а от скоро и с химически анкери. Въпросните смеси набъбват и се втвърдяват, като по този начин обхващат дюбела, което гарантира по-висока здравина на окачването. Вторият вариант с планки позволява обхващането на голяма повърхност от стената и така се избягва слабото място в кухината. За целта обаче планките се монтират от двете страни на стената, което не е особено естетично и свързано с други разходи.

Монтаж на бойлер в тухла четворка

 При монтаж на бойлер в тухла четворка без уплътнение на кухините, риска от падане на бойлера е голям.  Понякога клиентите ни не искат да се дупчи стената или считат и двата метода за ненадеждни (за монтаж на бойлер в тухла четворка ). В такива случай ние препоръчваме монтаж на бойлер на таван, като се използват специални тавани планки и конзоли. Монтаж на бойлер на таван е най-здравият и сигурен начин за монтаж на бойлер без да се пробиват плочките в банята.

Сервиз за ремонт и монтаж на бойлери

 Сервиз за доставка, ремонт и монтаж на бойлери Гамабойлери предлага още:

Монтаж на бойлер в тухла четворка с гаранция. Цени за монтаж на бойлери вижте тук.