ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Монтаж на бойлер над мивка

 Монтаж на бойлер над мивка се прилага при кухненски мивки или умивалници в тоалетни и мокри помещения. Бойлера предназначен за монтаж над мивка е с обем от 5 литра, 10 литра или 15 литра. Има и бойлери тип Юнга (бързонагряващ-проточен) за мивка. Напоследък се предлагат също бойлери с лебедка и моментно действие.

Монтаж на бойлер над мивка

 Бойлер над мивка се монтира със собствена лебедка или към смесителя на мивката според модела на бойлера. При непредвиден извод над мивката за студена и топла вода се налага изграждането на такива. Бойлера над мивката е много близо до смесителната батерия. Топлата вода достига до чучура съвсем бързо и без излишни топло загуби. Недостатък на бойлера монтиран над мивка е открития монтаж и заемане на пространство над самата мивка. Това от  своя страна не е много естетично и обикновено не се предпочита.

 Съветваме клиентите си, където има място за монтаж на бойлер под мивка да се извършва такъв и само в краен случай монтаж на бойлер над мивка.
Много кухни и мокри помещения нямат предвидено място за бойлер а също и захранване с топла вода. За да не се кърти и реже кухненският плот се прибягва до монтаж на бойлер над мивка.

 Такива кухни, където бойлера за монтаж над мивка се монтира в горните шкафове над мивката, горни кухненски шкафове. Бойлери над мивка и под мивка се различават само по изводите за водата. Бойлер за над мивка е с изводи за ток и вода от долна страна на бойлера, а бойлер за монтаж под мивка е с горни изводи за вода и ток. Сложени един до друг и гледани от човек без опит в монтажа на бойлери, дори двата вида бойлери от един и същ модел и марка може да бъдат объркани. Характерното за бойлерите над мивка е тяхната мощност, спрямо обема.  Мощността на нагревателите при бойлери за монтаж над мивка достига до 2,5 kW, което за обем от 5 или 10 литра е много висока електрическа мощност от стандартен бойлер за баня.

 При избор на бойлер се доверете на професионален сервиз и не избързвайте с покупката!

Монтаж на бойлер над мивка
Монтаж на бойлер над мивка