ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на терморегулатор на бойлер Stiebel Eltron

Ремонт на Stibel Eltron
Сяна на термореглатор на бойлер Stiebel Eltron с оригинални резервни части. Бойлери Stiebel eltron са немска марка бойлери с доказано през годините качество. Бойлерите от тази марка са с доста висока цена, но въпреки цената потребителите избират бойлер Щибел Елтрон. Стибел гарантира качество, надеждност и дълъг период на експлоатация с малко ремонти и разходи по поддръжката на бойлера. Бойлер Stiebel eltron е устроен просто: водосъдържател с добра изолация, фланец с нагревател и комбиниран термореегулатор с термозащита от тип RTS, както и възвратен клапан на бойлера с характерни параметри, присъщи само за бойлерите от тази марка.
Най-честата повреда на бойлерите Стибел елтрон е терморегулатора.
Пластината на терморегулатора се износва и трябва да се замени терморегулатора. Замяната на терморегулатора се извършва сравнително бързо, при предвидено място за обслужване на бойлера. При смяна на терморегулатора водата в бойлера не се източва. Издърпва се терморегулатора и на негово място се поставя новият терморегулатор, като за процедурата, не е необходим специален инструмент.

Смяна на термореглатор на бойлер Stiebel Eltron

При бойлери монтирани плътно до стени или бойлери нямащи достатъчно място за техническо обслужване се налага демонтаж на бойлера, източване на бойлера и отново повторен монтаж на бойлера с цел смяна на терморегулатора. Затова е важно при монтаж на хоризонтален бойлер Елтрон да се предвиди място за ремонт на електрическата част на бойлера.
Работим с оригинални немски терморегулатори или италиански заместители с гаранция. Всички резервни части са доставени от вносителя на марката.
Терморегулатора на бойлер Stiebel Eltron са с различна форма, мощност и дължина на сондата, както и с различно захващане към нагревателя. Случвало се е клиенти с бойлери Стийбел на 30 години да си търсят същото по цвят и форма термореле, но формата и цвета са променени. Различната форма и цвят на регулатора не е от значение. При регулаторите са важни параметрите.