ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на фланец на Stiebel Eltron

смяна на гарнитура
Смяна на фланец на Stiebel Eltron

Сервиз за ремонт на бойлери Гамабойлери София предлага професионална смяна на фланец на бойлери Stiebel Eltron.
Всички фланци на бойлер Stiebel Eltron са кръгли с анодна защита и нагревател към тях. Отворите са с различен диаметър но са 7 или 9. При отваряне на фланец за смяна на самият фланец е задължително почистване на водосъдържателя от котлен камък и наслагвания. При монтаж на новият фланец се сменя и гарнитурата на бойлера. Не използвайте старата гарнитура в никакъв случай при отваряне на фланеца на бойлера. Важното при смяна на фланеца и гарнитурата да използвате оригинални такива. Не използвайте заместители на фланеца и гарнитурите на Стибел Елтрон.
Фланеца на Stiebel Eltron е емайлиран и през годините ръждясва, като е възможно протичане по краищата на гарнитурата. Протичането не е обичайно при тази марка бойлери, но не е изключено. Когато ръждата повдигне гарнитурата и самата гарнитура си е загубила еластичните свойства от употребата и времето, налягането нагнетява части от корозията и така докато отвори път на водата. При протичане на вода от гарнитура на фланец е задължително да се спре ползването на бойлера до отстраняване на проблема. Първо защото водата протича директно по електрическите части и компоненти, а от там идва опасността от късо съединение и токов удар и второ от избиване на фланеца и наводнение.
Оригинални гарнитури и фланци за по-старите модели на Stiebel Eltron се намират трудно и на доста високи цени.
Ние от сервиза за ремонт на бойлери на място предлагаме смяна на фланец на бойлери Stiebel Eltron на всички вертикални и хоризонтални модели с гаранция.