ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Монтаж на бойлер на стена от гипсокартон и итонг

Монтаж на бойлер на стена от гипсокартон

Монтажа на бойлер понякога е доста труден и поставя сложни въпроси. При монтаж на бойлер на тухлена стена, на панел или бетон и правилно избрани дюбели и куки за монтаж на бойлер, нещата се случват бързо и надеждно.
Проблемите при монтаж на бойлер идват при специфични условия. Когато се налага да се извърши монтаж на бойлер на гипсокартон, на окачен таван или на стена от итонг.

Монтаж на бойлер на стена от итонг

 При стените от итонг отворите за куките се разширяват прекалено много. Причината е структурата на самият материал и бойлера провисва надолу. При по-тънък итонг има опасност от падане на бойлера. При стени от итонг е желателно стената да се разпробива цялата. И стойката за монтаж на бойлера да се захване посредством планки от другата страна на стената.
При стени от итонг над 12-14 см може да се ползват специални дюбели за итонг. Макар че и там гаранцията за здравината не е 100%.

Монтаж на бойлер на гипсокартон

 При монтаж на бойлер на гипсокартон нещата изглеждат още по-страшно и много сложни за изпълнение. Дори стената от гипскартон да е от два листа картон, то на самият картон няма как да се монтира бойлер. Монтаж на бойлер на стена от гипскартон може да се извърши само, ако планките на бойлера се захванат на предварително изготвена конструкция или се улучат вертикалните носещи профили на стената от гипскартон.

монтаж на бойлер на гипсокартон

 При липса на такава предварително изготвена конструкция може да се изгради външна конструкция за монтажа на бойлера. Тази външна конструкция е закрепена за вертикалните профили на стената посредством винтове, а вертикалните профили ги откриваме с помощта на металдетектор.

Ние винаги, когато е възможно избягваме монтаж на бойлер на стена от гипскартон и итонг, като захващаме бойлера за тавана със специални планки за монтаж, стената ползваме само за опора. Монтажа на бойлер на стени от итонг и гипс картон е по-скъп, по-бавен и по-ненадежден и опасен, поради факта, че не е ясно качеството на изграждане на стената. Монтаж на бойлер от гипскартон с гаранция!

 Важно при монтаж на бойлер на стена от гипсокартон е използването на подходяща и здрава планка за монтаж на бойлер. Това важи и при монтаж на бойлер на таван. Самото захващане на бойлер не се извършва с тънки и нестабилни планки с друго предназначение. Използват се здрави анкерни болтове за бойлер с определени характеристики, които гарантират здраво и надеждно окачване на бойлер на стена или таван. Това важи за монтаж на хоризонтален бойлер, монтаж на вертикален бойлер или друг вид монтаж.

 Сервиз за бойлери Гамабойлери  предлага също: монтаж на бойлер на тухлена стена и доставка на куки за монтаж на бойлер. Ремонт на бойлери по домовете за София.