ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Монтаж на бойлер на таван

монтаж на бойлер на таванМонтаж на бойлер на таван е сложна и трудна задача, а не на последно място и отговорна.  С какво се различава монтажа на бойлер на тавана от монтажа на стената? Този въпрос често се задава от клиенти.

Когато няма място в помещението или стените са нестабилни се налага монтаж на бойлер на тавана. Такъв тип монтаж на бойлер е труден и много по-отговорен, като отнема повече време и труд, както и материали по монтажа на бойлера.

Монтаж на бойлер на таван с планки

Монтаж на бойлер на таван може да се направи с планки или с куки и специални шини за монтаж. Най-важното за такъв монтаж е здравината на дюбелите и анкерите, правилния им монтаж и тестване на монтажа. След като се убедите в здравината на конструкцията едва тогава монтирайте бойлера. Бойлер монтиран на таван, под които минават хора е предизвикателство и ако не сте сигурни в монтажа, по-добре не го правете!
Сервиза за ремонт на бойлери Гамабойлери препоръчва монтаж на бойлер на таван само в краен случай. На тавана се монтират повече хоризонтални и по-малко вертикални бойлери. Когато бойлера е монтиран на тавана е труден за поддръжка и обслужване, но при необходимост и липса на място извършваме монтаж на бойлер на таван. Монтажа на таван е и по-скъп от стандартен монтаж на бойлер поради повечето необходими материали и труд по монтажа, като най.често такъв монтаж се извършва от двама души.

Монтираният бойлер на таван най-често е над тоалетна, над мивка и умивалник или над вратата на помещението.

Съвети при монтаж на бойлер на таван

За решилите да монтират бойлера си на тавана сами, препоръчваме проверка на анкерите и шините преди да окачите бойлера на тях. Увиснете с цялата си тежест върху всеки анкер по отделно. Здравината на монтажа за бойлери монтирани на таван е най-важна.

Когато купувате материали за монтажа винаги казвайте на продавача тежестта на товара, който трябва да издържат. Вземайте маркови и скъпи дюбели и анкери със сертификат и декларация за съответствие. Наблюдавайте свредлото при пробиване на отвора, пробиването трябва да е плавно и бавно и отвора трябва да е плътен. Ако при пробиване видията за бетон хлътне рязко или изкара прах, нехарактерен за бетон ви съветваме да смените местоположението на отвора от съображения за сигурност.
Успех!

Сервиза предлага още доставка и монтаж на бойлери и ремонт на бойлери по домовете в София.