ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Монтаж на бойлер на таван

монтаж на бойлер на таван

Монтаж на бойлер на таван е сложна и трудна задача и не на последно място и отговорна.  Какво отличава монтажа на бойлер на тавана от монтажа на бойлер на стена? Този въпрос често се задава от клиенти, поради разликата в цената между двата вида.  Монтаж на бойлер на таван се налага по желание или при нужда и липса на възможност за стандартен монтаж.

 Когато няма място в помещението или стените са нестабилни се налага монтаж на бойлер на тавана. Такъв тип монтаж на бойлер е труден и много по-отговорен, като отнема повече време и труд, както и материали по монтажа на бойлера. Дори тавана дае с гипсокартон на констркция винаги може да се монтира бойлер.

Монтаж на бойлер на таван с планки

 Монтаж на бойлер на таван може да се направи с планки или с куки за монтаж на бойлер и специални шини за монтаж. Най-важното за такъв монтаж е здравината на дюбелите и анкерите, както и правилният им монтаж. След като се убедите в здравината на конструкцията едва тогава монтирайте бойлера. Бойлер монтиран на таван, под които минават хора е предизвикателство и ако не сте сигурни в монтажа, по-добре не го правете!

Сервизът за ремонт на бойлери Гамабойлери препоръчва монтаж на бойлер на таван само в краен случай. На тавана се монтират повече хоризонтални и по-малко вертикални бойлери. Когато бойлера е монтиран на тавана е труден за поддръжка и обслужване, но при необходимост и липса на място извършваме монтаж на бойлер на таван. Монтажа на таван е и по-скъп от стандартен монтаж на бойлер поради повечето необходими материали и труд по монтажа, като най.често такъв монтаж се извършва от двама души.

Съвети при монтаж на бойлер на таван

 За решилите да монтират бойлера си на тавана сами, препоръчваме проверка на анкерите и шините преди да окачите бойлера на тях. Увиснете с цялата си тежест върху всеки анкер по отделно. Здравината на монтажа за бойлери монтирани на таван е най-важна.

 Когато купувате материали за монтажа, винаги казвайте на продавача тежестта на товара, който трябва да издържат. Вземайте маркови и скъпи дюбели и анкери със сертификат и декларация за съответствие. Наблюдавайте свредлото при пробиване на отвора, пробиването трябва да е плавно и бавно и отвора трябва да е плътен. Ако при пробиване видията за бетон хлътне рязко нехарактерно за бетон ви съветваме да смените местоположението на отвора от съображения за сигурност.

Захващане на бойлер

 Здравото захващане на бойлер е решаващо и задължително, в противен случай се стига до паднал бойлер. Има много особености при захващането на бойлера към тавана, всички те трябва да се спазят!

 Монтираният бойлер на таван най-често е над тоалетна, над мивка и умивалник или над вратата на помещението.
Успех!

 Сервизът предлага още доставка и монтаж на бойлери и ремонт на бойлери по домовете в София.