ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Монтаж на предпазен клапан

монтаж на предпазен клапан

Монтаж на предпазен клапан за бойлер. Всички бойлери задължително трябва да имат възвратен клапан монтиран на входящата тръба за студена вода. Възвратният клапан е изключителна важна част и отговорен елемент в работата на електрическият обемен бойлер. Много хора, а за съжаление и техници не знаят защо се монтира този клапан и какво е неговото значение за правилната и безопасна работа на бойлера.

Ето как и къде се монтира възвратният клапан:

Монтаж на предпазен клапан

 Възвратният клапан не се монтира за да се източва бойлера през него. Възвратният клапан представлява механична „термозащита“ или по-точно защита от високо налягане. При загряване на бойлера водата разширява обема си и при по-голямо температурно разширение от допустимото клапана се отваря за да компенсира налягането. Възвратният клапан има за цел да отвори при прекомерно високо налягане в бойлера, като така освобождава напрежението. Клапана е механична защита срещу високо налягане. В някои случай това спасява бойлера от експлозия.
Бойлери монтирани без възвратен клапан не бива да се използват! Опасни са и има опаасност да гръмнат при нейзправна електрическа част или евентуална повреда.

Смяна на предпазен клапан за бойлер

 Извършваме монтаж и смяна на възвратни клапани на вертикални и хоризонтални бойлери. Извършваме доставка на клапан за бойлер и смяна на клапан за бойлер без източване на водата в бойлера. Възвратен клапан на ниска цена с гаранция.
При по високо налягаане извършваме доставка и монтаж и на редууцир вентил.
Важно е да се отбележи, че при по-високо налягане във водопроводната мрежа клапана на бойлера пак може да протече. Понякога при променящо се налягане се монтира и измервателен уред за налягането-манометър с редуцир вентил и се следи за нивото на настройката. От друга страна е желателно да се монтира и пречистващ филтър за входящата вода в бойлера, защото често боклуците запушват възвратният клапан и той спира да функционира.

Ние от професинален сервиз за бойлери Гамабойлери предлагаме:

доставка и монтаж на предпазен клапан за бойлер 3/4 и 1/2, възвратен клапан за бойлер теси, като извършваме  диагностика на възвратен клапан на бойлер тече.

 Можем да извършим доставка и монтаж на баланс вентил за бойлер, монтаж на възвратно предпазен клапан , както и редуцир вентил за бойлер.