ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Монтаж на редуцир вентил за бойлер

Монтаж на редуцир вентил за бойлер

монтаж на редуцир вентил за бойлер

Монтаж на редуцир вентил за бойлер от професионален сервиз за бойлери на изгодни цени. Редуцир вентила представлява регулатор на налягането (входящото налягане на водата към бойлера).
Монтаж на редуцир вентил на бойлер или неговатасмяна се налага при протичане на възвратният клапан на бойлера. Протичането най-често е поради високо входящо налягане на студената вода към бойлера.  Дрга причина за увреждане на вентиа е прегряване на  бойлера,  получава се от неправилно работещ терморегулатор.  Такаводата се загрява над  нормата и сздавапо-високо  налягане от работното на бойлера. Захранващото налягане от водопровода.

Понякога обаче възвратният клапан протича и по други причини – дефектен клапан, прекалено лошо качество на материала на водосъдържателя на бойлера, надуване на налягане при загряване на бойлера. Други причини могат да са амортизирана пружина на възвратният клапан, прекалено варовита вода или несъответствие на монтираният клапан със изискванията на производителя на бойлера. Естествено има редица други възможни причини за протичане или повреждане на клапана на бойлера.

Кога се монтира редуцир вентил за бойлер

 Когато се установи, че входящото налягане на студената вода в бойлера е прекалено високо, а това се установява с измерване на налягането, се преминава към монтаж на редуцир вентил за бойлера. Редуцир вентила се монтира преди бойлера и служи за стабилизиране на входящото налягане на студената вода, като по този начин предотвратява капането на възвратният клапан от прекомерно високото налягане във водопровода. Редуцир вентилите се делят по форма, качество, цена и налягане. Повечето качествени редуцир вентили са с входящо налягане до 10 bar и изходящо налягане до 1,5 – 4,5 bar.
Тук ще представим едно поучително видео за монтаж и настройка на редуцир вентил. Видеото ще помогне да разберете как се настройва и как се монтира вентила, както и неговото устройство и принцип на работа:

Вентил за регулиране на налягането

Стандартната работна температура е до 80 °C и са с различни форми, размери, вътрешна или външна резба за присъединяване с различен цолаж.
Във видеото виждате монтиран редуцир вентил на бойлер. На много места се натъкнахме на демонтиран и изхвърлен възвратен клапан и на негово място монтиран редуцир вентил.


ВНИМАНИЕ! Не демонтирайте и не използвайте бойлера си без възвратен клапан в никакъв случай. Редуцир вентила се монтира преди възвратният клапан и не замества функцията на възвратният клапан на бойлера. Не монтирайте редуцир вентила за бойлер непосредствено преди самият бойлер.


Сервиз Гамабойлери предлага доставка и монтаж на редуцир вентили за бойлери. Диагностика на причината за теча на клапана на бойлера и отстраняването и!