ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Монтаж на хоризонтален бойлер

монтаж на хоризонтален бойлерКато професионален сервиз за монтаж на бойлери, ние предлагаме монтаж на хоризонтален бойлер на таван и стена. Както и монтаж и ремонт на други видове бойлери за гр. София.

Хоризонталните бойлери се различават по обем, мощност, начин на захват към стената или тавана. А именно дължината на планката и отворите в монтажната планка. Други разлики са посоката на изводите за електрическо захранване и изводите за водата. По форма хоризонталните бойлери са правоъгълни и цилиндрични.

Монтаж на хоризонтален бойлер

Хоризонталните бойлери се делят на леви и десни спрямо електрическата си част. Хоризонтален бойлер с лява електрическа част и хоризонтален бойлер с дясна електрическа част. Изводите за водата могат да бъдат отдолу – долната част на бойлера или също да са изнесени от ляво и отдясно от страната на електрическата част. За разлика от вертикалният бойлер, тук планките за монтаж и закрепяне са две. Хоризонталният бойлер се монтира с четири дюбела или куки за окачване на стена. Това прави монтажа по труден и скъп от монтажа на вертикалният бойлер.

Монтаж на хоризонтален бойлер се налага с цел спестяване на място в помещението. Трябва да се знае, че „количеството“ топла вода е по-малко спрямо вертикалният бойлер. Обема на бойлера е същият, количеството вода е същото но има разлика в температурата на топлата вода при вертикален и хоризонтален бойлер (описано  поддробно). При вертикален и по-продълговат бойлер температурата в най-горната част на водата е много по-висока от водата в горната част на хоризонтален бойлер, поради отстоянието от сондата на терморегулатора. При смесване на загрялата, гореща вода в двата вида бойлери със студена вода вертикалният бойлер ще даде повече готова вода за употреба.

Сервиз за ремонт и монтаж на бойлери

Сервиз за ремонт и монтаж на бойлери Гаматерм предлага монтаж на хоризонтален бойлер за София и района. Препоръчваме при нужда от хоризонтален бойлер да се използват бойлери с изводи за водата от долната страна.

Извършваме доставка и монтаж на хоризонтален бойлер Елдом, хоризонтален бойлер Дипломат, монтаж на хоризонтален бойлер Теси, доставка и монтаж на хоризонтален бойлер Атлантик и други марки бойлери.
Монтажа на хоризонтален бойлер може да се извърши с два дюбела, не е задължително да се пробиват четири отвора в плочките.