ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Ремонт на бойлери в София

 Електрическият бойлер спада към едрата бяла техника за бита. Има много разновидности на електрическите бойлери като марки, видове монтаж, мощност на нагревателя, тип консумирана енергия(монофазни и трифазни) и модели. Като цяло бойлерите могат да се разделят на два вида: обемни бойлери за монтаж на стена и под и проточни електрически бойлери. Като наложил се на пазара сервиз за бойлери, предлагаме на нашите клиенти ремонт на бойлери в София.

Сервиз за ремонт на бойлери в София

Тук ще разгледаме най-често срещаните повреди на електрически проточни и обемни електрически бойлери от най-разпространените и използвани марки бойлери в България и техният ремонт.

 Масово използваните марки на бойлери в България са: бойлери Теси, бойлери Елдом, бойлери Елдоминвест, бойлери Дипломат, бойлери Фламина, бойлери от марката Атлантик и не на последно място са бойлери Стийбел Елтрон (Stiebel Eltron). Като модели се използват предимно вертикални бойлери, хоризонтални бойлери и проточни бойлери. Бойлерите за подов монтаж са рядко срещани поради нуждата от повече място за монтажа и по-големият им капацитет, те са по-характерни за фамилни къщи.

 Най-много разновидности имат хоризонталните бойлери. При хоризонталните бойлери електрическата част може да се изнесе от лявата или дясната страна с вход и изход за водата от долната страна. Понякога хоризонталните бойлери се монтират над врата, шкаф или огледало и тогава има възможност тръбите за водата на бойлера да са от страната на захранването(ляво или дясно). Но всички електрически бойлери имат един принцип на работа и следователно еднакви повреди.

Повреди на бойлери. Смяна терморегулатор

 Домакинствата се сблъскват най-често с липса на топла вода поради изгорял терморегулатор на бойлера. Когато изгори терморегулатора или термостата на бойлера(известен още като термореле на бойлер) се наблюдава работеща индикация на копчето за включване на бойлера но вода не се подгрява в бойлера. Причините за честата повреда на терморегулатора са честата промяна на режима на работа или монтиран некачествен терморегулатор при ремонт на бойлера. Ако искате да разберете дали терморегулатора работи завъртете ръкохватката на регулатора и се вслушайте за леко цъкване. Ако няма такова цъкане при въртене на регулатора, то със сигурност вашият бойлер е за смяна на терморегулатора.

Ремонт на бойлери. Смяна нагревател

 Друга често срещана повреда на бойлера е изгорял нагревател. Нагревателите са два основни вида сухи нагреватели и потопяеми или мокри нагреватели, но без значение от вида им те се амортизират и изгарят. При мокрите нагреватели бойлера е с фланец и тогава се налага източване на водата от бойлера и смяна на нагревателя с гарнитурата, а по някога и смяна на самият фланец на бойлера. Смяната на сухите нагреватели е по- лесна и не се налага източване на водата от бойлера. Бойлерите със сухи нагреватели нямат фланци.

Смяна на повреден клапан

Ремонт на бойлери в София

 Друг често срещан проблем е повреден клапан на бойлера. При повреден възвратен клапан започва да тече тънка струя вода или капки вода. Водата от клапана е студена или хладка. Ако от клапана излиза пара или топла вода, то тогава проблема не е в клапана на бойлера а имате повреден терморегулатор и термозащита и се налага незабавно спиране на бойлера и неговото източване.

 Ако повредата е във възвратният клапан смяната му решава проблема. Понякога обаче теча на вода от клапана продължава в определени моменти при загряване на водата в бойлера и тогава трябва да се търси проблема в налягането на водопроводната мрежа или дефектен терморегулатор и термозащита.

Протекъл бойлер. Решения

 Най-неприятната повреда е протекъл бойлер. При протичане на вода от вашият бойлер вариантите са няколко:
– пробит водосъдържател
– изпуснала гарнитура
– пробит нагревател
Повредите се отремонтират, но при пробит водосъдържател цената на ремонта не е никак ниска и при пробит бойлер ние предлагаме смяна с нов бойлер.

 Като цяло проблемите на електрическите бойлери не се изчерпват до тук. Случва се да нагорят кабели и кабелни обувки на електрическата инсталация на бойлера, понякога изгаря копчето за включване и изключване на бойлера и дори да се повреди термометъра на бойлера. Друга повреда е прегаряне на тръбата на топлата вода вътре във самият бойлер. Когато се пробие тръбата на топлата вода на бойлера се наблюдава нормална работа на бойлера, наличие на топла вода в бойлера а недостатъчно топла вода при къпане.

Денонощен  сервиз за ремонт на бойлери

 Ние извършваме ремонт на бойлери в София по домовете без почивен ден и без прекъсване. Предлагаме ремонт на бойлери за София денонощно. Издаваме гаранция за ремонта и резервните части вложени при ремонта на бойлера. В нашият сайт ще получите информация какви марки и модели бойлери ремонтираме. Какви резервни части за бойлери използваме. Какви са цените за ремонт на бойлерите по марки и видове ремонт на бойлери за София. Може да си изберете нов бойлер и да поръчате доставка и смяна на старият си бойлер.

 Професионален сервиз за бойлери Теси извършваме ремонт на бойлери в София. Ремонта на бойлери се извършва на място по домовете. Не се налага пренасяне и транспортиране на бойлера до сервизната база. Резервните части са със сертификат за произход и качество и гаранция. Техниците извършващи ремонта разполагат с необходимата степен на квалификация. Старите и повредени части от ремонта на бойлера се предават на клиента.

 Ремонтираме бойлери с електронно управление и бойлери с механичен терморегулатор.

Видео за монтаж и ремонт на бойлери:
Монтаж на бойлер

Ремонт и почистване на бойлер от котлен камък