ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на възвратен клапан за бойлер

Смяна на възвратен клапан на бойлер
Смяна на възвратен клапан на бойлер

 Сервиз за продажба, монтаж и ремонт на бойлери „Гамабойлери София“ предлага монтаж и подмяна на клапан на бойлер. Смяна на възвратни клапани за бойлери от марките Теси, бойлери Дипломат, бойлери Елдом, бойлери Атлантик, бойлери Фламина и бойлери Стийбел Елтрон. Доставка и монтаж на възвратни клапани и редуцир вентили при високо налягане във водопровода и отстраняване на теч от възвратният клапан.

Смяна на възвратен клапан на бойлер

Работим и сменяме редуцир вентили и възвратни клапани за бойлери с размери от 1/2″, 3/4″ и ,1″. Демонтаж и монтаж на клапан и вентил, без източване на бойлера. Когато клапана на бойлера е протекъл трябва да се смени незабавно. Не е желателно използване на бойлер при протекъл възвратен клапан по ред причини, можещи да доведат до неприятни последици.

Друго важно при смяната на възвратен клапан е качеството и техничеснките параметри на новият клапан, които се монтира. Възвратните клапани са механични защити от прегряване на бойлера, т.е когато водата загрее и се разшири твърде много, налягането в бойлера става над допустимите норми. Възвратният клапан отваря системата на водосъдржателя при превишаване на налягането и изпуска налягането във водосъдържателя, като предпазва бойлера от експлозия. Затова при смяна на възвратен клапан спазвайте номиналното работно налягане на бойлера зададено от производителя. Монтаж на възвратен клапан с различно или по-високо зададено критично налягане не върши работа.  Дори е опасен за експлоатация.

Възвратен клапан за бойлер тече

Работното налягане е изписано на самият клапан. При някои възвратни клапани налягането е обозначено с код и е необходима таблица за да се изведе точното работно налягане на клапана. Важно е да се знае, че при някои бойлери клапаните са с различно работно налягане! Това означава, че не всеки клапан е за всеки бойлер! Цена за смяна на възвратен клапан на бойлер-72 лв с включени материали и труд.