ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на фланец на бойлер

Смяна на фланец на бойлер

Смяна на фланец на бойлер е едно от най-трудните  начинания при ремонт на бойлери. Фланеца на известните ни марки бойлери представлява част от водосъдържателя на бойлера, където е закрепен нагревателя. Самият фланец при някои бойлери има и функция на механична защита при прегряване. Фланеца е изчислен така, че при прегряване на бойлера да се изплъзне от по-високото налягане и да изпусне водата от бойлера, но това се отнася за елепсовидните фланци със скоба. При кръглите фланци с 8 или 6 болта тази функция на механична термозащита липсва. Самият фланец се явява технологичен или ревизионен отвор на водосъдържателя на бойлера. При някои бойлери нагревателите са с резба, а фланеца е отделно с функция на ревизия. Различните марки и модели бойлери са решили по различен начин технологичният отвор.

Смяна на фланец на бойлер

 Фланеца се демонтира за да се смени нагревателя. Фланеца представлява технологичен отвор във водосъдържателя на бойлера. Фланци иамт само бойлерите с потопяем нагревател. Фланеца се уплътнява посредством гарнитура, която е характерна заа всеки вид и модел на бойлер. Рядко се срещат бойлери при които да пасват едни и същи тарнитури.

 Понякога около фланеца протича вода, или протичат гарнитурата около него. Извършваме диагностика на теч от фланец на бойлер, смяна на фланец и почистване на фланец на бойлер.
За да се смени фланеца електрическият бойлер трябва да се източи от водата във водосъдържателя на бойлера и да се разкачат всички електрически връзки, термозащита и терморегулатора.
Отвиват се крепежните болтове на фланеца, демонтира се и се изважда навън заедно с нагревателя. При демонтажа не се дърпа със сила, за да не се изкриви леглото на фланеца, както и да запазите нагревателя. Цени за смяна на фланец може да видите в нашата категория Цени за ремонт на бойлери София.
В случай, че не откривате цената на услугата, която ви интересува, моля позвънете на 0882 285 230 за повече информация.

Сервиз за ремонт на бойлери – смяна на фланец или нов бойлер

При емайлирани бойлери фланеца, както и анода е консуматив. Анода и фланеца се сменят на определен период от време. Този период от време се изчислява от производителя, като естествено анода се замерва. Понякога клиентите не сменят анода на емайлираните бойлери и така корозивните процеси започват да действат и на водосъдържателя. Затова при закупуване на емайлиран бойлер се налага поне веднъж смяна на анодна пръчка и фланец. При закупуване на неръждаем бойлер с водосъдържател от неръждаема стомана нещата стоят по друг начин. При неръждаемите бойлери няма анодна защита, а самият флнец също е от стомана и отпада нуждата от подмяна.