ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на фланец на бойлер

Смяна на фланец на бойлерСмяна на фланец на бойлер е едно от най-трудните  начинания при ремонт на бойлери. Фланеца на известните ни марки бойлери представлява част от водосъдържателя на бойлера, където е закрепен нагревателя. Самият фланец при някои бойлери има и функция на механична защита при прегряване. Фланеца е изчислен така, че при прегряване на бойлера да се изплъзне от по-високото налягане и да изпусне водата от бойлера, но това се отнася за елепсовидните фланци със скоба. При кръглите фланци с 8 или 6 болта тази функция на механична термозащита липсва. Самият фланец се явява технологичен или ревизионен отвор на водосъдържателя на бойлера. При някои бойлери нагревателите са с резба, а фланеца е отделно с функция на ревизия.

Смяна на фланец на бойлер

Фланеца се демонтира за да се смени нагревателя. Фланеца представлява технологичен отвор във водосъдържателя на бойлера. Фланци иамт само бойлерите с потопяем нагревател. Фланеца се уплътнява посредством гарнитура, която е характерна заа всеки вид и модел на бойлер. Рядко се срещат бойлери при които да пасват едни и същи тарнитури.

Понякога около фланеца протича вода, или протичат гарнитурата около него. Извършваме диагностика на теч от фланец на бойлер, смяна на фланец и почистване на фланец на бойлер.
За да се смени фланеца електрическият бойлер трябва да се източи от водата във водосъдържателя на бойлера и да се разкачат всички електрически връзки, термозащита и терморегулатора.
Отвиват се крепежните болтове на фланеца, демонтира се и се изважда навън заедно с нагревателя. При демонтажа не се дърпа със сила, за да не се изкриви леглото на фланеца, както и да запазите нагревателя. Цени за смяна на фланец може да видите в нашата категория Цени за ремонт на бойлери София.
В случай, че не откривате цената на услугата, която ви интересува, моля позвънете на 0882 285 230 за повече информация.

Сервиз за ремонт на бойлери – смяна на фланец или нов бойлер

При емайлирани бойлери фланеца, както и анода е консуматив. Анода и фланеца се сменят на определен период от време. Този период от време се изчислява от производителя, като естествено анода се замерва. Понякога клиентите не сменят анода на емайлираните бойлери и така корозивните процеси започват да действат и на водосъдържателя. Затова при закупуване на емайлиран бойлер се налага поне веднъж смяна на анодна пръчка и фланец. При закупуване на неръждаем бойлер с водосъдържател от неръждаема стомана нещата стоят по друг начин. При неръждаемите бойлери няма анодна защита, а самият флнец също е от стомана и отпада нуждата от подмяна.