ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на фланец на бойлер цена

смяна на фланец на бойлер

Цената за смяна на фланец на бойлер зависи изключително от времето необходимо за смяната, типа на фланеца на бойлера, начина на монтаж на бойлера и не на последно място цената на материалите.
При смяна на фланец на бойлер се налага източване на бойлера, демонтаж на възвратният клапан, демонтаж на входящата и изходящата тръба на водата, демонтаж на фланецас гарнитурата, демонтаж и монтаж на нагревателя прикрепен към фланеца и монтаж на всичко в обратен ред. При хоризонтални бойлери монтирани с електрическата си част близо до стена, капака на бойлера не може да се отвори или се отваря, но мястото не стига за изваждане ан нагревателя от водосъдържателя. В такива случай за смяна на нагревателя на даденият бойлер се налага демонтаж на целият бойлер. Всичко това се таксува като работни процеси по ценоразписа за ремонт на бойлери.

Смяна на фланец на бойлер

Друго което забелязваме при смяна при посещения по адреси е, че колеги от други фирми монтират по-мощни или по-слаби нагреватели на мястото на вече изгорелият нагревател. Това не е редно. Добре е да се монтира точно такъв нагревател по мощност и по форма какъвто е демонтиран. Бойлера не е просто казан в които може да се монтира някакъв нагревател и да затопля водата. Бойлера е съд под налягане и то високо налягаане, което го прави опасен. Отделно всички физични и електромеханични закони и процеси са в пълна сила и при бойлера. Затова не правете експеременти и винаги сменяйте нагревателя с такъв какъвто е проектиран и сметнат даденият водосъдържател.

Ние от сервиза за ремонт на бойлери Гаматерм ООД препоръчваме при смяна на фланеца да се сменят гарнитурите и самият нагревател на бойлера.
Цената за смяна на фланец на бойлер варира от 38 до 72 лева.