ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Смяна на гарнитура

смяна на гарнитура
Смяна на гарнитура на фланец

 Сервиз за ремонт на бойлери на място в София предлага на своите клиенти смяна на бойлерно копче и смяна на  гарнитура на бойлер. Ремонта по смяната на копче за бойлер и гарнитура на бойлер се извършва на място в дома на нашите клиенти. Цените за ремонта и материалите може да видите в ценоразписа.

Смяна на гарнитура на бойлер

 Гарнитурите са много видове като форма, дебелина, отвори и други особености. Всеки бойлер си има гарнитура и не може да се приспособява гарнитура от друг бойлер. Гарнитури на бойлера има на фланеца и на нагревателя, при потопяемите нагреватели, докато при бойлер със сух нагревател гарнитури няма въобще. Водосъдържателя при бойлерите със сух нагревател няма технологичен отвор и не се налага използване на гарнитура. Най-сложни и скъпи гарнитури имат чешките бойлери, немските бойлери и бойлери Теси.(

При смяна на гарнитура на фланец или нагревател трябва да се внимава при монтажа на новата гарнитура. Внимателно се изчиства от ръжда, варовик и налепи фланеца, гнездото на фланеца и нагревателя. При непочистена ръжда и варовикови отлагания може да се получи теч от гарнитурата. Друга особеност при смяната на гарнитурата е притягането на фланеца. Първо трябва да се внимава гарнитурата да легне плътно и точно в леглото. Внимаваме да не я прищипем!

 След това се стяга, но внимателно, не много силно за да не я скъсаме или да отметне. Когато е спазено всичко по смяната на гарнитурата, теч от нея няма да има до следващо отваряне за смяна на нагревател. При О-пръстените на нагревателя или гарнитурата на нагревателя смяната протича по същият начин със същите особености при работата.

СЕРВИЗ ЗА БОЙЛЕРИ СОФИЯ 0895 012345