ADDRESS

ул.Плачковски манастир 34
София 1500, България

PHONE

0882 285 230

Демонтаж на бойлер София

демонтаж на бойлер София

 Демонтаж на бойлер София цена от 25,00 лв с ДДС и извозване на стария бойлер.

Как се източва бойлер? Как се демонтира бойлер?

 Тези и още куп въпроси възникват при демонтаж или монтаж на бойлер.
Демонтажа на вече повредения и протекъл бойлер или безвъзвратно пробит бойлер не е лесна работа и всеки се убеждава в това, едва когато се захване с демонтажа на бойлера си сам.

 Вертикалните и хоризонталните бойлери, използвани в домакинството са най-често с обем от 80 или 100 литра)по-рядко 50 литра и 120 литра), като има и по-големи или по-малки по обем бойлери. За да се демонтира бойлера трябва най-напред да се откачи от електрическата мрежа. Започва се от електричеството, за да се подсигури безопасна работа по демонтажа на бойлера. С цел сигурност и гаранция,  е желателно оголената част на захранващият кабел да се изолира с малко парченце изолирбанд (изолационна лента).

Източване на бойлер

 Следва разкачане на тръбните връзки съответно за топла и студена вода от страна на бойлера. Тръбните  връзки могат да бъдат меки връзки (бързи връзки), метални тръби, тръби за парно, или тръби от PPR. Желателно е тръбите да се свързват към бойлера посредством холендър. След разкачането на изводите за водата следва източване на бойлера, като за да се източи бойлера бързо и до край е необходимо да се демонтира възвратният клапан. Водата от водосъдържателя трябва да се източи, за да е лесно и възможно свалянето на бойлера от стената или от тавана. Източването на бойлера се извършва на самотек без специална апаратура и специални уреди като помпи и други. За целта ние от

Сервиз за ремонт на бойлери Гамабойлери София

 Използваме маркуч с диаметър 1/2 с помощта на които отвеждаме водата до мивка, сифон, извод на канал или тоалетна. Целта на това отвеждане на водата от бойлера е да се предотврати мокрене и да се запазят повърхностите в банята чисти и сухи. Когато се източва водата на бойлера от него изтича ръжда, котлен камък и всичко, което е донесено с водата от водопровода. Понякога такива петна от мръсната утайка не могат да бъдат изчистени и остават по плочките и мебелите в банята. Не рядко се случва и източване на вода от бойлер монтиран в помещение като спалня, шкаф, келер и други, където няма извод от канализацията и водата трябва да се отвееде в друго, съседно помещение.

Сваляне на бойлер

 След източването на бойлера предприемаме стъпки за демонтаж на бойлера от стената, пода или тавана в зависимост от мястото, където е монтиран бойлера. До тук разгледахме демонтаж на обемен електрически бойлер, като при демонтаж на проточен електрически бойлер се извършва с наполовина по-малко усилия и процедури, поради малките размери и липса на обемен водосъдържател. Фиксирането на бойлера към стената или тавана се извършва с помощта на куки или болтове-дюбели за монтаж на бойлер. Демонтажа на бойлер е различен в зависимост с какви крепежни елементи е захванат. При невъзможност да си демонтирате сами бойлера ние от Сервиз за ремонт и монтаж на бойлери Гамабойлери ще свършим работата по демонтажа на вашият стар бойлер професионално и чисто.

Внимание

 Ако все пак решите да демонтирате бойлера, то внимавайте да не го изпуснете при свалянето от стената. Най-трудни за демонтаж са хоризонталните бойлери с тръби отляво или отдясно, при които не изтича цялата вода от водосъдържателя. При източването не изтича цялата вода и при затлачените вертикални или хоризонтални бойлери. При запушените бойлери водата не може да изтече през отворите от наслояванията от котлен камък и ръжда. Когато остане вода в бойлера тежестта е много по-голяма. Често клиентите ни питат “ как така сега не изтича, а до преди малко течеше?“ Отговора на въпроса се крие в налягането. Когато бойлера се източва в него вече не действа силата на налягането от водопровода.

 Монтаж и демонтаж на бойлер са тежки и трудни процедури от ремонтната дейност на сервиза. Демонтажа на бойлер на цена 15 лв до 80 литра, като има фирми предлагащи демонтаж на 10 лв и то твърда цена, без значение от обема и мястото на бойлера за демонтаж. Това звучи непрофесионално и не е ясно, как цената на дадена услуга, не расте правопропорционално с увеличаване на усилията и времето за нийното извършване?!

Доставка и монтаж на бойлери

 Понякога се налага демонтаж и монтаж на бойлера при хоризонтални бойлери с цел смяна на нагревател или терморегулатор. Сваляне на нагревател на бойлер или сваляне на фланец на бойлер. При хоризонталните бойлери с електрическа част близо до стена или друго препятствие. При нужда от смяна на нагревателя се налага демонтаж на бойлера. Това от своя страна ускъпява процедурата. Затова преценявайте добре какъв бойлер трябва да се монтира при вашите условия и място, както и кои ще го избира и монтира.

 Така ще спестите пари, време и труд при обслужването на бойлера. Монтаж на електрически бойлер с капака на електрическата част, плътно до стената е не допустим. Това показва евтин монтаж на бойлер, от непрофесионалисти.

Цени за монтаж и демонтаж на бойлер  София от 45 лв до 120 лв. Предлагаме още доставка и монтаж на бойлери. Може да се запознаете с цените на предлаганите от нас бойлери ТУК.

Демонтаж на бойлер София